top of page

Wat ik zoal doe op een maandag? Ik steun de kinderopvangzaak! Jij ook?Ken je dat? Mama zijn & alle ballen in de lucht moeten houden?


Misschien werk je zelf om een of andere reden niet fulltime? Omdat het leven jou (soms mooi verpakte) tegenslagen cadeau geeft? Mogelijks zijn dat organisatorische redenen (omdat je als manager van je gezin denkt dat dit het beste is voor ieders welzijn)?


Werk je misschien minder om juist (priori-)tijd te hebben voor jezelf om je veerkracht te versterken en er zo als vrouw/moeder te kunnen blijven staan? of om je sociale verplichtingen/ activiteiten te kunnen nakomen? of kan je misschien net als ik niet fulltime werken omdat je je beperkte potje energie nodig hebt om te kunnen ‘moederen’, ‘herstellen’ & alle andere rollen te vervullen die het leven ‘de moeite waard’ maken?


En wat met de ontwikkeling van onze kinderen zelf?


Moet niet ieder kind dezelfde kansen kunnen krijgen om naar de opvang te gaan? Ook als mama en papa om bepaalde redenen niet aan het ideaal aantal uren van betaalde arbeid voldoen? Maken we dan de kloof tussen arm en rijk ook weer niet groter? Pakken we dan van bij de vroege levensstart van onze kleine medemensen niet al terug kansen af?


Laat me ook even toe te zeggen dat een kind opvoeden al een fulltime job op zich is, toch?


Zeker als je alle opvoedingsboeken mag geloven…


Even een ‘reminder’ voor alle vorige generaties ouders; opvoeden doe je tegenwoordig niet meer even tussendoor… daar hangt veel aan vast… ouderschap wordt bekeken als onze ‘eigen bewuste beslissing’ en de verwachtingen die daarmee gepaard gaan liggen hoog… er hangt een al dan niet gezonde ontwikkeling van een individu van af… over verantwoordelijkheid gesproken…je moet er bijna voor gestudeerd hebben!


Voor mezelf en veel mama’s is het niet mogelijk en zelfs NIET wenselijk om voltijds te werken


Dat wil niet zeggen dat we niet willen deelnemen aan het maatschappelijk leven of dat we ons niet zinvol willen voelen ondanks uitdagingen waar we mee te maken krijgen…. Maar we moeten er wel de kans voor krijgen, via degelijke kinderopvang voor iedereen… kinderopvang mag geen privilege worden voor mensen die meer kunnen werken…


Geprikkeld door deze blog?


& geïnteresseerd om nog meer te weten in de redenen waarom ik achter deze ‘kinderopvangzaak’ sta?


Klink dan gerust even op onderstaande link & kom zo terecht op mijn persoonlijke getuigenis op de website van het Vlaams Patiëntenplatform. Meer nieuws daarover volgt nog op hun sociale mediakanalen…


Laat zeker een berichtje achter… Laten we elkaar steunen & iedereen zijn/haar plaatsje te geven waar hij/zij recht op heeft & laten we daarvoor beginnen bij onze allerkleinsten…
Veel liefs,

Shauni

1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Rated 5 out of 5 stars.

Mooi en moedig verloop van een genezingsproces 🌻

Like
9DC2875A-833A-40F3-898C-E94125376F42-63145-00000CCB0129160C.jpg

Leuk dat je mijn pagina bezoekt!

Wil je graag nog meer over mij te weten komen? Klik dan zeker eens door naar mijn "over"-pagina.

Krijg een melding bij elke nieuwe blogpost

bottom of page