top of page

Gastblog op de website van ‘te gek’

Hoe gek is dat?!

Ik ben zo dankbaar...


dat ik in aanmerking kwam om een gastblog te schrijven voor de website van 'te gek!?'. Dit is een website die zich focust op het wegwerken van taboes, informeren, etc,... rond psychische gezondheid. Er staan ook heel wat herstelervaringen beschreven, waaronder dus ook dat van mij.


'Te gek!?' is een website waar ik helemaal 'gek' van ben omdat het kwetsbaarheid menselijk maakt en uit de taboesfeer haalt, volgens mij is net dit van groot belang.


Geestelijke gezondheidszorg


Ik heb gewerkt in de geestelijke gezondheidszorg en ondervond toch veel hiaten in de aanpak en benadering van psychische ziekten.

Er was enorm sprake van het 'hokjesdenken', het was erg het verhaal van 'de zorgverlener en de patiënt'.


En eens de stempel van psychiatrische patiënt.... terwijl we volgens mij geestelijke problemen meer moeten aanzien als onderdeel van onze gezondheid. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, laat dit duidelijk zijn voor iedereen die hier nog aan twijfelde... dit is ondertussen uitgebreid wetenschappelijk bevestigd.


Mijn verhaal is uiteraard slechts één van de vele....


Hoe meer we ons leed en onze herstelervaringen delen, hoe meer we elkaar kunnen helpen en er écht voor elkaar kunnen zijn.


Deze verbinding maakt het leven hoe dan ook de moeite waard volgens mij. Dus ik blijf mijn steentje bijdragen om mijn eigen kwetsbaarheid openlijk te vertellen. Op die manier hoop ik toch ondanks mijn beperkingen zinvol te kunnen zijn voor anderen.


Geestelijke gezondheid is geen individueel probleem meer...


Het wordt me meer en meer duidelijk dat een psychisch probleem geen individueel probleem meer is maar een ernstig maatschappelijk probleem. 1/4 mensen krijgt te maken met psychische problemen... dan denk ik dat het tijd is deze problemen anders te gaan benaderen...


De chronische vermoeidheid, burn-outs, depressies, angsten en overprikkeling, allemaal ziektebeelden waarmee om onze oren geslagen wordt. Misschien moeten we dan als maatschappij eens kritisch in de spiegel kunnen kijken.... want de gevoeligen onder ons zijn de spiegel van wat er misloopt in de maatschappij...


Als jullie meer willen weten over mentale gezondheid kunnen jullie een kijkje nemen op de website van 'te gek!?', via onderstaande link kan je mijn gastblog ook nog eens lezen :)!
Laat julllie blik maar verruimen om ook op een andere manier naar jezelf en elkaar te leren kijken, met meer compassie en mededogen.Veel liefs,


Shauni


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
9DC2875A-833A-40F3-898C-E94125376F42-63145-00000CCB0129160C.jpg

Leuk dat je mijn pagina bezoekt!

Wil je graag nog meer over mij te weten komen? Klik dan zeker eens door naar mijn "over"-pagina.

Krijg een melding bij elke nieuwe blogpost

bottom of page